Data Science Monetization 2016

Capture
Data science monetization 2016.
prva je međunarodna konferencija koja pruža dublji uvid u poslovnu primjenu znanosti o podacima (data science) te, ono što je najvažnije, odgovara na to kako monetizirati golemu količinu podataka koje tvrtke posjeduju i svakodnevno prikupljaju.

 

Konferencija, koja se održava 13. i 14. travnja 2016. u zagrebačkom Hypo centru, okuplja više od 40 stranih i domaćih stručnjaka koji će, kroz praktične primjere, prikazati poslovnoj publici primjenu znanosti o podacima u njihovu poslovanju.

Program konferencije u prvom redu pokriva pet poslovnih područja: telekomunikaciju, trgovinu, financijsku industriju, zdravstvenu i farmaceutsku industriju te nacionalnu sigurnost. Prvi dan konferencije prilagođen je poslovnoj publici, gdje će kroz konkretne primjere sudionici doznati kako iskoristiti data science za upravljanje podacima i donošenje važnih poslovnih odluka. Drugoga dana sadržaj je namijenjen stručnoj publici i osobama koje žele steći dublji uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.

Između ostalih, neki od stranih predavača na konferenciji su: Jiri Materna, CGI; Michael Kowalski, Lab4motion; Mark Torr, Microsoft; George Zikry, HP; Miha Senčar, Tenzor i Boro Nikić, Statistični ured Slovenija. Od domaćih stručnjaka, na konferenciji sudjeluju: Dragan Primorac, Sveučilište u Splitu; Robert Kopal, IN2 Data; Kruno Hrvatinić, Rimac Automobili; Dražen Oreščanin, Poslovna inteligencija; Mile Šikić, FER; Benjamin Cerovac, BisNode; Vladimir Nedović, Flavourspace; Goran Klepac, RBA; Damir Čičak, CRH; Krešimir Đuračić, IN2trace; Hrvoje Šimić, CROZ i mnogi drugi.

Znanost o podacima više je od tehnologije i samo pravilnom primjenom može se iskoristiti za stvaranje nove poslovne vrijednosti. Ova konferencija okuplja relevantne osobe, stručnjake, menadžment i akademsku zajednicu s namjerom da se prikaže najbolja praksa, prezentiraju mogućnosti primjene i potakne snažniji razvoj toga područja u Hrvatskoj.

 

Više informacija o konferenciji može se pronaći na web-portalu www.dsm2016.com.

 

Komentari